Livet er som matlaging. Du forbereder ingrediensene men allikevel blir det ikke nøyaktig etter oppskriften.

07.11.2021

Pappaen og jentene danser for trilling guttene... 


Jeg, Mimmi, har vært veldig forkjølet denne uken og det har vært like vanskelig for meg å komme inn i trillinghjemmet som det har vært å komme inn på sykehuset under pandemien. Mammaen er streng. Med rette. Etter forrige ukes strabaser, der alle var nede for telling med forkjølelse, så er det om å gjøre å holde «haugen med unger» friske nok til .....å få en halv natts søvn for foreldrene. Sjelden har jeg vært så sliten som «baby-opprøret» forrige uke. Nå er det bare småting på gang, småting som tenner. Trilling guttene har sigle rekord og er uffne og klager sin nød over kløe i gommene. Men timene og dagene går, og snart vil de se enda søtere ut med en tann her og der.

Som jeg savnet trilling guttene og jentene. De tykke lubne armene, siglende smil og kos og klem. Savnet også jentenes rare spørsmål og funderinger... til og med bleier og gulp savnet jeg. En finner ut hva det er riktig å bruke tid på for det fine med livet er at det setter deg på plass. 

Men så kom fredagen. Da hadde 4 åringen bursdag og jeg siktet meg inn på at den dagen måtte jeg være frisk nok til et besøk. Mammaen «sjekket meg inn» - test stasjon i gangen - og jeg måtte love å ikke kose å klemme på barna, for en runde til med forkjølelse ville de helst unngå. Glad og fornøyd kom jeg gjennom sjekken og endelig var jeg tilbake i trillingsfæren. Varmt og vilt!!

Bursdag og 5 år! Det er gøy det!!


Det er en stor ting å bli 5 år! - «Mimmi, endelig er du her!» utbrøt den stolte 5 åringen. Joda.....det gikk nøyaktig ett minutt så måtte jeg bamseklemme bursdagsbarnet. Der kom den første ulovlige klemmen.....

Etter en uke borte fra trillinghjemmet skjønner jeg hvilken liga Mammaen og Pappaen spiller i. ...Det er kake og kaffe, papir og gaver, flasker og vippestoler og for mange babyer. Oldefar og oldemor kom plutselig, uventet innom. De er noen heldige eldre! Tenk 5 oldebarn som de er friske nok til å ha god relasjon med. Overraskende (les, ikke overraskende) fikk 5 åringen Yatzy i gave fra dem. Det er det de holder på med når de besøker oldefar og oldemor på toppen. 3 gjester, men hurrameirundt nok til at jeg misunte min fars høreapparat som faktisk kan slåes av!

Trilling guttene smaker på grøt. Ellevill gaping...


Nå har endelig trilling guttene blitt store nok til å smake på grøt. De smatter og gaper. Det går ikke fort nok for de liker det så godt. Utrolig hvor mye mat de kan momse i seg. De er litt sånn: mye inn - lite ut! Hvor blir alt av? Det skal så visst mye energi til å vokse, ser det ut til. De vokser godt, kanskje for godt.... For jeg kommer helt til kort etter en kveld med trillingene. Det gir trøtte skuldre, til og med håndleddene er såre etter en trilling kveld. Men jeg har bestemt meg... ikke stopp når du er sliten, stopp når du er i mål! Slik tror jeg Mammaen og Pappaen også tenker, for disse finingene er våre små gaver.

Lykken i livet har veldig mye å gjøre med hva du gjør. 

Mammaen og pappaen gjør mye bra for familien sin. Som om de har en innebygd kraft til å gjøre det som skal til. De klager ikke, gråter ikke trøtte av fortvilelse eller krever alene tid. De gjør det som skal til. Joda, det går over stokk og stein, de glemmer og kommer for seint, går sjelden med like sokker og tråkker på leker på vei til kjøkkenet. Det er hva de gjør "for laget" som er av så stor betydning. De skaper sin lykke uten egentlig å vite det.

Trilling guttene får ikke plass under leken sammen lenger.


Jeg har testet ut trilling guttenes musikksmak. De klarer å sette fart på vippestolen selv og ved å se på musikkvideoer på tv, så ser det ut som en trilling er en countryman, en boyband gutt og en som liker gitarsoloer. Trilling guttene reagerer også på tonefall. Og det gjør vi andre også for pappaen har fått den vanen at han snakker i falsett til guttene. Hadde han hatt lengre hår kunne han gått for å være en av BeeGees gutta.

5 åringen påstår at nå som hun er blitt ett år større er hun blitt snillere.... Det har i teorien gått noen timer..... så det kan være sant....

- Mimmi, Mimmi, roper 5 åringen. - Jeg har fått hjertebank!! - Hjertebank, hva har skjedd? Er du forelsket, redd....? - Nei jeg trodde du hadde reist, sier hun og hopper opp i fanget mitt og klemmer meg hardt.


Samtaler på sengekanten:

  • Mimmi, bor du her eller bor du ikke her? (Hmm....jeg må jo hjem til meg selv)
  • Mimmi, tror du det er lenge til du dør?... (HÆÆ!!...)
  • Mimmi, visste du at Tony og Sonja er på kjærlighetstur? (to av kattene som er omplassert.
  • Mimmi, du er blitt så kjedelig, du snakker bare med mamma....(Jeg holder en trilling)
  • Hvorfor har kuene 4 pupper, de får jo ikke 4 barn....(Tja...)
  • Har egentlig oldemor vært 4 år! Hæ....!! (......!!....)