Vennskap og trillingenes første smil

05.09.2021


Mammaen og pappaen prater med trilling guttene

Nå som trilling guttene er blitt over to måneder begynner de å følge med på det som skjer rundt dem. Guttene har nå begynt å "røre" og prate. Det følger oss med øynene og gir store siglende smil som når helt opp i til hårfestet. De er våkne og sosiale, sluker mat, og vokser som ugress. Det er en fin tid. Når tre babyer sprekker opp i smil samtidig....da blir jeg rørt. Det topper alt! De vil ha oppmerksomhet og babler og gir fra seg søte lyder. Ja, bortsett fra han ene trillinggutten, som «tror» han prater. Han prater uten lyd. Og joda han har mye på hjerte. Sånn sett er han som slekta, for der har alle mye på hjerte, tenker du deg om, et sekund, i våre familieselskap, får du ikke sagt noen ting...da blir det mumling uten lyd.

Russebussen er klar. Jentene på vei til skole og barnehage sammen med en venninne.

Tidlig hver morgen, så presist som det er mulig, går «russebussen» i Froland, til barnehage og skole. Av og til sitter en og annen nabojente på, hjemme er babylivet på full sjau. Etter nattens strabaser er det om å gjøre å stilne "rop" etter mat og fjerne uffne bleier. Litt uheldig at en av trilling guttene har gått fra mild stank i bleia, til illeluktende breknings bleier. Pappaen måtte her om dagen åpne dørene helt ut for å få puste. Helt vilt at en på knappe 70 cm kan kvitte seg med så mye...... uffff. 

For å få tid til jentene eller annet arbeid i huset er nå trilling traileren et møbel inne i stuen. Den tar plass, men er utrolig funksjonell. Byssing i vognen frigjør et par hender til alt annet som må gjøres. Som å få jentene på skole og i barnehage og ikke minst hente jentene hjem igjen. Pappaen har best teknikk på trilling vognen. Tålmodig og trøtt står han og holder seg fast med en hånd i en veggspile og med den andre hånden på trilling traileren, og "ruller" guttene i søvn. Han er best på byssing, har en helt spesiell bysse teknikk. Det er som å bruke en arm til å «slenge» frem og tilbake en 30 kilos vekt. Og det tar jo ikke 2 minutter å få tre til å sove. Det kan ta både «nyhetene og været» på tv 2 før alle sover søtt! Mulig det blir bend på stolpen og han får unaturlig tykke underarmene etter hvert.

Trillingpappaen sommeren 2022...???

Mammaen har et helt spesielt bånd til guttene. De blir nå sendt til hennes fang når «ingenting annet» hjelper. Med kjærlig stemme og en ro jeg ikke trodde hun hadde, får hun en etter en, etter en, til å bli pludrende og søvnige babyer. På et vis kan jeg noe av det samme, bare på en annen måte, prate så mye at de jeg prater med slokner.....skjer stadig det.

Mammaens gutter, hjertevenner som pludrer sammen.

Guttene «trener»...på et vis. Ligger litt på magen og strever med å løfte hodet, biter gommene sammen og løfter og løfter. Virker som en slapp øvelse, men de har ofte armer og bein rett ut og det er tungt. Jeg har selv prøvd babyøvelsen, å ligge på magen uten å ha armer eller bein i gulvet og løfte hodet opp og ned.....steintungt i lengden det!!

Dagens lille "trenings" økt sammen med kattungen..

Vennskap er som verdens beste kake

Det er mange slags venner og det sies at tvillinger, eller trillinger, bærer med seg spesielle bånd gjennom hele livet. Hvordan vennskapet mellom trilling guttene blir, vil bli spennende å følge med på. Det er nok spesielt å være venn med en som er veldig lik en selv av utseende. Det er vanskelig nok å være glad i sitt eget speilbilde.

Men, ikke for en som er 4 år. Som mange barn liker de seg selv i speilet og denne 4 åringen drømmer om å bli ballerina. (Hun vet jo ikke at; ikke en i slekta er i nærheten av å være en yndig ballerina....)Hun danser foran speilet og synes hun er perfekt. Øver og øver på snurring. Selv lurer jeg på når en går fra å se seg fornøyd i speilet til å lete etter feil i speilet....

På Mimmi og jentenes ukentlige tur

Snakket vi om livet, som vi pleier. Dåpen er i planleggingen og jentene lurte på hva det var, hvor det var og hva som skjedde, skulle de være med....ja tusen spørsmål altså. Men etter vi hadde samlet alle «løse tråder» og svarene var sånn noenlunde forståelige. Ble det endelig stille i baksetet. Og etter å ha kjørt forbi: 5 kuer og 2 hester....De teller dyr vi kjører forbi på biltur...så var det på an igjen. Jentene syntes det var rart at babyer «fikk dåp» i kirken. For der var jo gravsteiner.... Men når man dør...påstår 4 åringen, da lever man....?? For alle hun kjente, som var døde, de levde inni hodet hennes! Dette var altså Mr O`Malley, gamle katten deres og den ene lille kattungen som ikke klarte seg. Hun synes det var fint at de «levde» der, for da kunne hun tenke på dem når hun savnet dem!! Fin tanke.

Venner er vår valgte familie og vi knytter oss til venner gjennom hele livet.

Mammaen og pappaens venner har også små barn og vennskapet blir høyt verdsatt. Man kan undre seg på hvorfor de besøker hverandre nå...!! Det er babyer over alt og lyden alle barn og babyer lager støy nok til å ta meg tilbake til discoen på 80 tallet. I mating, gråting, promping, bleieskift, trøsting, tretting om leker, blåse på sår, ting detter på gulvet og mye mer .... Der koser vennene seg, hjelper hverandre og bytter på å holde barna til hverandre. Snakker om alt. Pappaene snakker om biler og fisketurer og tekniske installasjoner. Og på en smygende måte er pappaene plutselig å finne alene i garasjen. Skjønner nå at alle med stor familie trenger en garasje. Det må jo være det viktigste og fredeligste stedet i småbarnsverden.

Trillinggutt møter søteste jentebaby. Mammaen og pappaens venner er på besøk.

Det finnes mange slags venner og de beste er der igjennom hele livet. Jeg er heldig og synes det er fint å kjenne Mammaens venner. Noen har jeg kjent siden de var små og tannlause. De ler av de samme tingene og deler samme verdier og holdninger. De kjennere seg igjen i hverandre. Det er fint å se dem som mødre sammen. Gode fine jenter som gjennom vennskap er limt sammen som familie. Venner er viktig, som mursteiner i en vegg som det er trygt å lene seg til. Venner er også familie, de har valg hverandre helt spesielt.

Noen vennskap varer livet ut. De er venner gjennom utfordringer og endringene som kommer i livet. Venner kan være med å omfavne livet, se alt på en ny måte, gi mer glede og større lykke. Noen vennskap blir også til kjærlighet og ekteskap.

Oldefar og Oldemor venner for alltid.

          "Når du føler deg helt alene, når alle løper forbi, 

         når ingen i verden hører på det du har å si

       Når problemene vokser seg store som fjell

Da trenger du noen, utenfor deg selv

Venner er gjerne til stede når det er fest i ditt hus

Venner kan dele din glede og juble i seiers rus

Men venner som blir når andre går

Som gir deg sin støtte som tror og forstår

                                                     Det er venner du skal ta vare på...."                    Kaptein Sabeltann